Bee Kind logo

Vi hyller biene og birøkterne

Vi i it’s timeout er stolte over å få være med å støtte et lite, men viktig prosjekt – Bee Kind. Vi skal følge to birøktere og deres 100 000 bier gjennom hele våren og sommeren.

Birøkterne er Johanna Bjånes Marcussen og Alf Walskaar – en duo med en litt annerledes livsstil. Vi fikk nyss om prosjektet deres og ble med en gang nysgjerrige.

De er kun to, men har likevel bestemt seg for å gjøre en forskjell i verden. Fra Kristiansand, der de for tiden bor i en båt, har de valgt å vie dagene til biene sine.

Birøkterne Alf og Johanna

Ja, de er små. Men alle monner drar, som kjent. Og med dette ordtaket i bakholdet valgte vi å gå inn i prosjektet som sponsorer. I likhet med dem er også vi små og uten det store sponsorbudsjettet.

Men når to unge mennesker kan vie livene sine til å gjøre kloden bedre – så kunne vel vi vie noen kroner til å hjelpe?

Vi valgte å sponse dem med to bikuber. En av dem kan du se på bildet under. Sammen med den de allerede hadde fra før, har de nå tre flotte hjem til sine 100.000 bier!

it's timeouts bikube

Verden trenger flere bier

Johanna og Alt valgte å starte med bier av forskjellige grunner. Den viktigste drivkraften var kanskje kloden. De ønsket å bidra til å øke antallet pollinatorer, noe som sårt trengs.

Norge trenger faktisk over 30 000 nye bikuber.

I tillegg synes de birøkting er en fascinerende hobby som både krever og gir ro i sjela. Og en hyggelig bieffekt er jo all den deilige honningen!

Det er vanskelig å ikke bli fascinert av det summende samfunnet – og lett å trekke noen paralleller til det vi i it’s timeout jobber med i hverdagen. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Bier i arbeid

Vil du ha innblikk i hvordan bikuben fungerer? Følg med videre på birøkternes egen hjemmeside eller på it’s timeouts Instagram eller Facebook.

Stay tuned and bee kind!

Bee Kind logo